Friday, November 21, 2008

Romantic Princess

  • Title: 公主小妹 / Gong Zhu Xiao Mei

Kisah seorang puteri iaitu Xiao Mai/Huang Fu Shan yang sebelum ini selalu berangan-angan ingin menjadi seorang puteri dan akhirnya tercapai juga impiannya. Xiao Mai merupakan cucu kepada orang kaya yang digelar Emp (Huang Fu Xiong). Emp adalah pemilik kepada Huang Fu enterprise. Emp telah lama mencari cucu perempuannya (Xiao Mai) dan akhirnya menjumpanya kembali. Semenjak Xiao Mai berpindah ke rumah Emp banyak dugaan yang terpaksa dia tempuhi. Xiao Mai juga sering kali bertengkar dengan Nan Feng Jin. Tanpa disedari dia telah jatuh cinta dengan Nan Feng Jin dan begitu juga dengan Nan Feng Jin. Tetapi mereka masing-masing ego dan tidak mahu perasaan cinta mereka diketahui oleh orang lain. Datuknya banyak merancang perkara untuk menjodohkan mereka dan supaya mereka tidak menyembunyikan perasaan cinta mereka. Akhir sekali mereka menjadi sepasangan kekasih yang bahagia.

Kenapa diberi tajuk "Romantic Princess" ?? mesti ada makna yang tersirat.. Kalau nak tau tontonilah drama cina ini. Best punyer..


Sewaktu pertama kali Jin dinner bersama keluarga angkat Xiao Mai dan hubungan mereka mula menjadi rapat.


Pada mulanya Xiao Mai tidak pandai menari. Setelah Xiao Mai gigih berlatih menari bersama Jin dan akhirnya dia pandai menari. Mereka menari sewaktu majlis pertunangan mereka.


No comments: